torstai 15. joulukuuta 2016

Joulutunnelmia Liltsussa

Viikko 48:
On kulunut vähän aikaa, että olen kirjoittanut tätä oppimispäiväkirjaa, syynä on se, että olen ollut kipeänä todella paljon ja toinen syy on se, että jos kirjoittaisin joka ikisestä päivästä tänne, teksti olisi suurinpiirtein samaa joka päivä. Sillä täällä on kuitenkin ne tietyt rutiinit, läksyt, pelit, välipala. Sitten tiistaisin ja torstaisin välipalan jälkeen on Junko-hallilla toimintaa, yleensä se pohjautuu siihen jalkapalloon, kun meillä kerran on Junko-halli käytössä ja suurin osa lapsista suosii sitä paljon. Ja keskiviikkoisin ja perjantaisin on sitten jäähalilla luistelua. Maanantait ovat sitten ns. "vapaavalintaisia". Ollaan yleensä kyllä ulkona ja päätämme sitten, mitä pelaamme, tietenkin lapset saavat vaikuttaa myös ja ehdottaa joitain eri leikkejä. 

Mutta niin, siksi en kirjoita joka päivä tänne. Pyrin kuitenkin kirjoittamaan paljon päivistäni ja siitä, mitä olen oppinut. On hankala kirjoittaa, mitä on oppinut, ei vain löydä oikeita sanoja. Rohkeampi olen nykyjään, sen huomaan itsekin selvästi. Ohjaustaitojani en ole vielä päässyt kunnolla näyttämään, kun olen jo parina maanantaina ollut kipeänä, ne ovat olleet päivä, jolloin pääsee itse suunnittelemaan, mitä tehdään.






Viime viikolla meillä oli jalkapallon yhteydessä myös viestiä. Itse en ehtinyt osallistua, kun eräs lapsista ei halunnut pelata jalkapalloa, joten pelasimme yhdessä mölkkyä. Pääasiassa suunnitelmana on, että kaikki lapset osallistuisivat yhteiseen toimintaamme, mutta joskus joku lapsista ei välttämättä halua pelata jalkapalloa,tai lähteä jäälle yms. Silloin siinä tapauksessa yritämme vielä suostutella osallistumaan, mutta jos lapsi ei halua, hän voi jäädä ohjaajan kanssa sisälle tai tehdään jotain muuta ulkona, jäällä tai Junko-hallilla,kuten esimerkiksi mölkky. Mutta tämä ei tule tavaksi, joskus voi olla mahdollisuus olla osallistumatta, muttei joka ikinen kerta, ettei muutkin lapset lakkaisi osallistumasta.




Huomenna 8.12 on suunnitelmissa pikkujoulut lapsille, joten kirjoitan siitä sitten ensi kerralla,kunhan olen kuvia saanut otettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti